Facebook: Recompensă de 7.500 de dolari pentru detectarea unei defecțiuni

Data publicare: Miercuri, 14 Octombrie, 2015 Total: 4215 accesari




Un marocan care a descoperit o defecțiune în sistemul de securitate al rețelei de socializare Facebook a fost recompensat de companie cu un premiu de 7.500 de dolari, notează marți site-ul le360, citat de Agerpres.

 

 

Tânărul Ayoub Fathi, în vârstă de 21 de ani, a explicat acestui site că a descoperit la Facebook o defecțiune legată de divulgarea datelor privind "informații private" și cele declarate "eliminate", fără să specifice detaliile.
 

În orice caz, Facebook i-a trimis un mesaj pe contul său, pe care site-ul nu îl publică, în care compania lui Zuckerberg îl informează că a fost premiat cu 7.500 de dolari și îi mulțumește pentru "contribuțiile sale constante la Facebook".
 

Fathi este un vechi cunoscut al acestei rețele de socializare: numai anul acesta el a detectat trei defecțiuni la Facebook pe care le-a comunicat imediat companiei.
 

Tânărul a colaborat ca analist pe probleme de securitate cu firme specializate precum Defencely, HackerOne și BugCrowd și a realizat "teste de securitate" pentru Google, Twitter și Facebook.
 

El a primit oferte de muncă în străinătate dar preferă deocamdată să-și termine studiile de informatică la Universitatea Ben Msick din Casablanca.