Sfaturi "prezidenţiale" de la Barack Obama către rapperul Kanye West - VIDEO

Data publicare: Luni, 12 Octombrie, 2015 Total: 3614 accesari





Barack Obama s-a întâlnit în acest weekend cu rapperul Kanye West şi i-a oferit muzicianului american câteva sfaturi utile despre politică şi alegerile prezidenţiale, scrie Mediafax.

 


 

Preşedintele Barack Obama şi rapperul Kanye West s-au întâlnit la o acţiune de strângere de fonduri organizată la San Francisco, sâmbătă dimineaţă, iar preşedintele american a profitat de acea oportunitate pentru a discuta cu renumitul muzician despre intenţia acestuia de a candida la preşedinţia Statelor Unite. Rapperul Kanye West a făcut acel anunţ în luna august, la gala MTV Video Music Awards.
 
 

"Peste puţin timp, veţi auzi vorbindu-se despre un bărbat care se gândeşte să intre în politică", a declarat preşedintele Obama în faţa unei săli arhipline, la Warfield Theater din San Francisco.
 

"Nimic nu ar putea fi mai ciudat decât asta", a continuat liderul american, înainte de a-i oferi rapperului câteva sfaturi.
 

"Acest lucru e valabil în cazul în care Kanye este cu adevărat serios atunci când vorbeşte despre POTUS (President Of The United States, n.r.) sau, aşa cum îi spune Kanye, «peezy»", a declarat Barack Obama.
 

"Vei avea de-a face cu personaje ciudate, care se comportă ca şi cum ar juca într-un reality-show TV. Să spui că ai o frumoasă fantezie întunecată şi cauzată de droguri - acesta este un tipar de mesaj bine cunocut, care nu trebuie folosit în politică", a declarat, în glumă, preşedintele american, referindu-se atât la soţia rapperului - Kim Kardashian, o cunoscută vedetă de reality-show -, cât şi la titlul celui de-al cincilea album de studio al rapperului Kanye West, "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", apărut în 2010.
 

"Nu poţi să spui aşa ceva. Există mulţi oameni care şi-au pierdut scaunul în Congres pentru faptul că au spus lucruri precum acesta", a adăugat preşedintele Obama.
 

Însă glumele preşedintelui american în exerciţiu despre intenţia rapperului de a deveni viitorul "POTUS" nu s-au oprit aici.
 

"Chiar crezi că această ţară va alege un bărbat de culoare din sudul oraşului Chicago, care are şi un nume ciudat, în funcţia de preşedinte al Statelor Unite?", a glumit Obama, referindu-se la faptul că atât el, cât şi rapperul sunt persoane de culoare şi şi-au petrecut copilăria în Chicago.
 

După evenimentul de la San Francisco, Barack Obama a călătorit sâmbătă la Los Angeles, unde a participat în timpul serii la alte trei acţiuni de strângere de fonduri. Una dintre acestea a fost organizată în reşedinţa cineastului J.J. Abrams, regizorul următorului film din seria "Războiul stelelor/ Star Wars", iar o alta a inclus un moment muzical asigurat de actorul şi cântăreţul Jamie Foxx.

 

La sfârşitul lunii septembrie, rapperul american Kanye West a precizat într-un interviu că a fost cât se poate de serios atunci când a anunţat că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2020, dar consideră că va trebui să se "maturizeze considerabil" înainte de a face acest lucru.

Cântăreţul, care este căsătorit cu starleta TV Kim Kardashian, a spus că vrea să candideze pentru Casa Albă în 2020, la finalul unui discurs haotic pe care l-a susţinut la gala MTV Video Music Awards, la Los Angeles.
 

Declaraţia a fost considerată de majoritatea opiniei publice americane drept o glumă, dar, atunci când a fost întrebat de jurnaliştii de la revista Vanity Fair dacă vrea cu adevărat să se lanseze în politică şi în cursa prezidenţială, starul american a spus: "Da, cu siguranţă!".
 

În vârstă de 38 de ani, Kanye West a spus că, după reacţia lor iniţială, fanii americani, uluiţi la început, au adoptat apoi o atitudine pozitivă faţă de ideea candidaturii sale, în ciuda faptului că artistul are reputaţia unui bărbat temperamental, cu numeroase izbucniri mânioase.
 

Într-un clasament anual dat publicităţii de revista Forbes, în septembrie, Kanye West a ocupat poziţia a şaptea în topul celor mai bogaţi rapperi din lume, cu o avere estimată la 22 milioane de dolari, ce provine din venituri obţinute din concerte, turnee, colecţii vestimentare şi reclame pentru diverse produse. Primul loc în acel top a revenit rapperului P. Diddy, cu o avere estimată la 60 milioane de dolari.
 

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000, aminteşte sursa citată. Cel de-al treilea album al său, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy. "Watch the Throne", album compus în colaborare cu Jay-Z, a fost lansat în vara anului 2011. Cel mai recent album al său este "Yeezus", lansat în iunie 2013.

 



foto:newsbusters.org