Traian Băsescu, din nou în instanță

Data publicare: Joi, 08 Octombrie, 2015 Total: 2639 accesari



Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat
în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind citat într-un dosar în care o persoană solicită redeschiderea urmăririi penale pe numele său în legătură cu o declarație pe care a făcut-o în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcție, notează Agenţia Naţională de Presă.

 

Este vorba de Ioan Șerb, care a depus la Parchet o plângere împotriva lui Traian Băsescu.
 

"(Cineva — n.r.) a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute și nu am demisionat. Și acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat Băsescu la sediul ÎCCJ.
 

Fostul șef al statului a apreciat că Parchetul îi face "un program extrem alert", el fiind și miercuri la o instanță, dar că va da curs oricărei chemări a procurorilor.
 

În legătură cu afirmația sa din 2007, Băsescu a spus că a fost o declarație verbală asupra căreia a revenit imediat după votul dat în Parlament.
 

La 17 aprilie 2007, Băsescu a declarat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute.
 

"În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", afirma atunci șeful statului, într-o declarație de presă.
 

Ulterior, Băsescu a renunțat la decizia de a demisiona.
 

Sursa citată aminteşte că Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu, ca urmare a unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane, printre care și dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.