Ungaria: Mii de militari şi tancuri la frontiera cu Serbia

Data publicare: Vineri, 25 Septembrie, 2015 Total: 3439 accesari


Mii de militari unguri urmează să fie prezenţi - cu vehicule de transport şi tancuri - la frontiera de sud, cu Serbia, pentru a o "proteja", a anunţat Tibor Benko, şeful Satului Major ungar, relatează MTI,
notează Gândul pe pagina electronică.

 

Şeful Statului Major a declarat joi pentru postul M1 că militarii vor continua să construiască gradul de la frontiera dintre Croaţia şi Ungaria şi că "protecţia va include mai multe elemente".
 

Lucrările de construcţie se încadrează în planificare, a adăugat el.
 

Benkko a subliniat că exerciţiul militar "Acţiune Hotărâtă 2015" s-a desfăşurat ca rezultat al crizei migrării. Cu ajutorul exerciţiului, armata s-a pregătit pentru sarcini în gestionarea presiunii migraţiei, iar reglementări în acest sens au fost aprobate de către Parlament, a adăugat el.
 

Aceste reglementări detaliază diverse sarcini prevăzute de lege. Astfel, militarii sunt abilitaţi, între altele, să verifice documente, să percheziţioneze corporal persoane şi să gestioneze mulţimi de oameni - însă reglementările cu privire la folosirea armamentului din dotare nu au fost modificate, a subliniat Benko.
 

Şeful Statului Major ungar a mai anunţat că 4.300 de militari au participat la exerciţiu şi că la frontieră vor fi mobilizaţi tot atâţia militari.

 


foto:capital.ro