Gigi Becali: „Nu mai am bani şi cu asta basta!” Cine e noul antrenor la Steaua?

Data publicare: Vineri, 11 Septembrie, 2015 Total: 5046 accesari

Antrenorul formaţiei FC Steaua, Massimo Pedrazzini, şi-a reziliat, vineri, de comun acord contractul cu gruparea roş-albastră, el fiind înlocuit cu Dumitru Dumitriu, informează site-ul oficial al campioanei României.

 

"Fotbal Club Steaua Bucureşti anunţă că antrenorul principal al echipei, Massimo Pedrazzini, a părăsit echipa noastră, ajungând la un acord amiabil pentru desfacerea contractului de muncă. Acesta va fi înlocuit în funcţie de către Dumitru Dumitriu, care va colabora în continuare cu staff-ul format din Nicolae Dică, Ciprian Prună, Marius Popa şi Mirel Rădoi, directorul sportiv al Stelei. Clubul îi mulţumeşte lui Massimo Pedrazzini pentru munca depusă şi îi urează mult succes în activităţile viitoare", se arată pe site-ul citat.
 

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a explicat pentru postul Digi Sport că în urma ratării calificării în grupele Ligii Europa a redus salariile tuturor angajaţilor, lucru cu care Massimo Pedrazzini nu a fost de acord şi a luat decizia să plece.

 

"Le-am redus salariile la toţi. La toţi! De la 5.000 la 2.000 de euro. Mai puţin lui Mirel Rădoi, care nu ia bani. El are bani de luat doar la obiective. Lui Pedrazzini nu i-a convenit şi a plecat. Asta e. Nu mai am bani şi cu asta basta", a adăugat Gigi Becali.

 

În vârstă de 57 de ani, Massimo Pedrazzini a fost cooptat în staful condus de Mirel Rădoi, care a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua la 10 iunie. Tehnicianul italian a preluat funcţia de antrenor principal deoarece fostul jucător stelist Mirel Rădoi nu deţine licenţa Pro, acesta din urmă fiind instalat director sportiv.
 

Dumitru Dumitriu, jucător la Steaua între 1962 şi 1972, şi-a început cariera de antrenir ca secund la gruparea roş-albastră în ediţia 1989-1990. Ca secund al selecţionerului Anghel Iordănescu a participat la Cupa Mondială din 1994, unde România a obţinut cea mai mare performanţă din istorie, calificarea în sferturile de finală.
 

Deţinător al licenţei Pro, Dumitriu a fost antrenor principal la Steaua între 1995 şi 1997, iar ulterior a mai condus formaţiile AEK Atena, Apollon Limassol, Rapid, Oţelul Galaţi, Rocar, FC Bacău, Akratitos, FC Bihor, Poli Timişoara, Prefab Modelu, Poli Iaşi şi FC Clinceni, amintește Mediafax.