Într-o săptămână, „Blocada” a adus peste 1000 de sancţiuni şoferilor arădeni

Data publicare: Miercuri, 26 August, 2015 Total: 1854 accesari

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.
 

În cea de-a treia săptămână a aceleiaşi acţiuni, polițiștii arădeni au constatat 21 de infracțiuni și au aplicat 1056 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 291.500 de lei.
 

În perioada 13 – 19 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii arădeni au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere afrontierei.
 

Astfel, la nivelul județului Arad, au acționat 265 de poliţişti, dintre care 138 de la ordine publică, 98 de la rutieră, 22 de la investigaţii criminale, 5 specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.
 

În urma a 27 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 21 de infracţiuni, dintre care 6 de natură judiciară, 11 la regimul circulaţiei rutiere, 2 la regimul armelor şi muniţiilor şi 2 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 13 au fost constatate în flagrant delict.
 

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii arădeni au aplicat 713 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 3 pentru consum de alcool, 689 pentru depăşirea vitezei legale şi 21 pentru nerespectarea normelor legale privind efectuarea manevrei de depăşire.
 

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 42.920 de lei, au reţinut 56 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 6 pentru viteză excesivă şi au retras totodată 18 certificate de înmatriculare.
 

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.