Reţeta săptămânii: Plăcintă Stoarză cu brânză - de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii: Plăcintă Stoarză cu brânză - de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii: Plăcintă Stoarză cu brânză - de Alina Bucatoş

Duminica, 02 Iulie, 2017 23:11 Redactia CULINAR Comentarii 1197 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 02 Iulie, 2017 23:11 1197 vizualizari Tiparire



Indiferent de locul în care ajungi, şi de drumul pe care l-ai parcus până acolo, nu uită niciodată de unde ai plecat.

Ca şi persoane, suntem suma oamenilor care au trecut prin viaţa noastră, a locurilor unde am trăit şi a amintirilor pe care le-am creat. Pentru mine mâncarea, nu mai este de mult un mijloc de subzistenţă şi o sursă de energie. A devenit însă un mod prin care creez amintiri şi îmi arăt recunoştinţă faţă de cei care într-un fel sau altul, mai mult sau mai puţin au contribuit la viaţă mea, şi au creat din mine femeia inspirată care sunt astăzi. Am învăţat asta de la cele care au contribuit cel mai mult la viaţă mea : mama, mătuşa şi bunica mea.

La noi în familie, se sărbătorea aproape orice reuşită. Tata face cele mai fine şi sofisticate clătite ( adevărate crepes franţuzeşti), mama pregătea de sărbători cel puţin 7-8 feluri de mâncare reuşind să rivalizeze cu cele de mai succes restaurante şi master-chefi, de la mătuşa mea am învăţat prima dată cum se face un “pişcot”, iar ca şi copil, am fost alături de bunica când gătea pentru sute de persoane la nunţi, botezuri sau înmormântări.

Cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o vreodată este prăjitură stoarză cu brânză făcută de bunica mea. Am învăţat reţeta de la ea, şi cu toate că nu o pregătesc foarte des, atunci când o fac îmi aduc aminte cu drag de zilele când bunica frământă aluatul în covată, şi eu şi fratele meu aveam voie să ne jucăm cu aluatul rămas. 




INGREDIENTE ŞI CANTITĂŢI

-          Făină 450 gr

-          2 ouă întregi

-          70 ml ulei

-          35 gr drojdie

-          Zahăr 150 gr

-          Lapte 200 ml

-          Brânză dulce 600 gr

-          Zahăr 250 gr

-          Gris 50 gr

-          2 gălbenuşuri

-          1 ou

 

MOD DE PREPARARE :

 

  1. Se dizolvă drojdia cu laptele şi o lingură de zahăr
  2. Se lasă să crească puţin.
  3. În maia se adaugă laptele,ouăle şi făină. Se frământă bine.
  4. Se lasă la dospit 30 min
  5. Brânza se freacă cu zahăr, gălbenuşurile de ou şi griş
  6. Se întinde o foaie subţire de aluat, se pune crema de brânză. După care se rulează, se pune în tavă şi se lasă din nou la dospit 30 min.
  7. Se unge cu ou bătut deasupra.
  8. Se coace 40 minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.


    Photo Credit : Ema Dobre

Reţeta săptămânii: Plăcintă Stoarză cu brânză - de Alina Bucatoş



Indiferent de locul în care ajungi, şi de drumul pe care l-ai parcus până acolo, nu uită niciodată de unde ai plecat.

Ca şi persoane, suntem suma oamenilor care au trecut prin viaţa noastră, a locurilor unde am trăit şi a amintirilor pe care le-am creat. Pentru mine mâncarea, nu mai este de mult un mijloc de subzistenţă şi o sursă de energie. A devenit însă un mod prin care creez amintiri şi îmi arăt recunoştinţă faţă de cei care într-un fel sau altul, mai mult sau mai puţin au contribuit la viaţă mea, şi au creat din mine femeia inspirată care sunt astăzi. Am învăţat asta de la cele care au contribuit cel mai mult la viaţă mea : mama, mătuşa şi bunica mea.

La noi în familie, se sărbătorea aproape orice reuşită. Tata face cele mai fine şi sofisticate clătite ( adevărate crepes franţuzeşti), mama pregătea de sărbători cel puţin 7-8 feluri de mâncare reuşind să rivalizeze cu cele de mai succes restaurante şi master-chefi, de la mătuşa mea am învăţat prima dată cum se face un “pişcot”, iar ca şi copil, am fost alături de bunica când gătea pentru sute de persoane la nunţi, botezuri sau înmormântări.

Cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o vreodată este prăjitură stoarză cu brânză făcută de bunica mea. Am învăţat reţeta de la ea, şi cu toate că nu o pregătesc foarte des, atunci când o fac îmi aduc aminte cu drag de zilele când bunica frământă aluatul în covată, şi eu şi fratele meu aveam voie să ne jucăm cu aluatul rămas. 




INGREDIENTE ŞI CANTITĂŢI

-          Făină 450 gr

-          2 ouă întregi

-          70 ml ulei

-          35 gr drojdie

-          Zahăr 150 gr

-          Lapte 200 ml

-          Brânză dulce 600 gr

-          Zahăr 250 gr

-          Gris 50 gr

-          2 gălbenuşuri

-          1 ou

 

MOD DE PREPARARE :

 

  1. Se dizolvă drojdia cu laptele şi o lingură de zahăr
  2. Se lasă să crească puţin.
  3. În maia se adaugă laptele,ouăle şi făină. Se frământă bine.
  4. Se lasă la dospit 30 min
  5. Brânza se freacă cu zahăr, gălbenuşurile de ou şi griş
  6. Se întinde o foaie subţire de aluat, se pune crema de brânză. După care se rulează, se pune în tavă şi se lasă din nou la dospit 30 min.
  7. Se unge cu ou bătut deasupra.
  8. Se coace 40 minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.


    Photo Credit : Ema Dobre

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Locuri de muncă în Arad. Maxstile face angajări!

Vineri, 08 Septembrie, 2017 16:11

Locuri de muncă în Arad. Maxstile face angajări!

Una dintre cele mai mari companii din Arad face angajări în cadrul extinderii activității și va recruta -muncitori necalificaţi la ansamblare schelet lemn și manipulanţi care & ...

( P) DELIZIOSO Gelato & Dolce- Înghețata de care sigur te-ai îndrăgostit !

Joi, 31 August, 2017 13:50

( P) DELIZIOSO Gelato & Dolce- Înghețata de care sigur te-ai îndrăgostit !

Chiar dacă toamna bate la ușă, înghețata DELIZIOSO din Arad este IREZISTIBILĂ și te așteaptă cu cele mai delicioase arome ! NU EZITA și cumpără înghețată de calitate !&Ic ...

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

Duminica, 03 Septembrie, 2017 13:50

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

   Pare greu de crezut că un covor murdar şi plin de praf să se poată întoarce vreodată la starea impecabilă de la început a culorii şi a ţesăturii, însă Vib ...

AFLĂ cum poți scăpa de 10 kilograme în doar o săptămână !

Luni, 28 August, 2017 22:24

AFLĂ cum poți scăpa de 10 kilograme în doar o săptămână !

Vrei să slăbești rapid ? Poți scăpa de 10 kilograme în doar 7 zile ! AFLĂ care este trucul !Iată ce reguli trebuie să urmezi ca să scapi de 10 kilograme în doar o săptăm&ac ...

Câți dintre noi facem astfel de gesturi ? VEZI VIDEO care te va pune pe gânduri

Luni, 21 August, 2017 08:41

Câți dintre noi facem astfel de gesturi ? VEZI VIDEO care te va pune pe gânduri

Un om simplu, șofer, dar cu suflet mare, a oprit în trafic și a făcut un gest demn de tot respectul ! Câți dintre noi am fi făcut la fel ? VEZI VIDEOErau 38 de grade, iar șoferu ...