Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 3837 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 3837 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Sâmbătă la Arad a avut loc Retroparada Primăverii, în Parcul Avram Iancu

Duminica, 22 Aprilie, 2018 21:15

Sâmbătă la Arad a avut loc Retroparada Primăverii, în Parcul Avram Iancu

ARAD. Sâmbătă începând cu ora 11:00, în piața "Avram Iancu" din Arad au fost expuse adevărate "bijuterii" pe patru roți, la Retroparada Primăverii.  Cu mic cu ...

Falcă: „Am reușit să salvăm 30 milioane euro pentru Arad! PSD-ALDE au fugit de vot!”

Duminica, 22 Aprilie, 2018 09:53

Falcă: „Am reușit să salvăm 30 milioane euro pentru Arad! PSD-ALDE au fugit de vot!”

„Aradul risca să piardă fonduri europene în valoare de 30 milioane de euro din cauza piedicilor puse de către consilierii PSD-ALDE și independentul Lupaș. Cu ajutorul celor din P ...

S-au deschis două puncte de distribuire a pubelelor în municipul Arad. Alte centre urmează să se deschidă în zilele care urmează

Vineri, 13 Aprilie, 2018 08:17

S-au deschis două puncte de distribuire a pubelelor în municipul Arad. 
Alte centre urmează să se deschidă în zilele care urmează

RETIM Ecologic Service SA dorește să informeze populația municipiului Arad că, începând cu 10 aprilie 2018, s-au deschis două puncte pentru distribuirea pubelelor situate pe str. ...

Politrucii au dat-o în bară cu fotbalul!

Joi, 19 Aprilie, 2018 08:28

Politrucii au dat-o în bară cu fotbalul!

Politicienii din PSD și ALDE au încercat să profite de alegerile din Federația Română de Fotbal pentru a pune mâna pe un domeniu urmărit de milioane de suporteri. Ei au &ic ...

URMEAZĂ o nouă minivacanță. Românii se pot bucura de o altă zi liberă

Joi, 12 Aprilie, 2018 13:16

URMEAZĂ o nouă minivacanță. Românii se pot bucura de o altă zi liberă

30 aprilie 2018 va fi zi liberă pentru bugetari. Decizia a fost luată în ședința de Guvern de joi, proiectul de hotărâre fiind pe ordinea de zi a Executivului. Proiectul&nbs ...

Şoc în lumea muzicii! AVICII, mort la 28 de ani!

Duminica, 22 Aprilie, 2018 09:27

Şoc în lumea muzicii! AVICII, mort la 28 de ani!

DJ-ul şi producătorul suedez Avicii, pe numele său real, Tim Bergling, a murit, vineri, la vârsta de 28 de ani. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii artisului.   Diana Baron, ...

Raliul Aradului KIA 2018 caută voluntari!

Vineri, 06 Aprilie, 2018 13:14

Raliul Aradului KIA 2018  caută voluntari!

Preşedintele Colegiului FRAS al arbitrilor aradeni, Egon Zimmerman, continuă pregătirile pentru buna desfaşurare a Raliului Aradului 2018. Etapa arădeana va avea loc în perioada 23-26 ...

Proces câştigat de Primăria Arad privind aprobarea contractului serviciului de salubrizare stradală

Duminica, 22 Aprilie, 2018 08:28

Proces câştigat de Primăria Arad privind aprobarea contractului serviciului de salubrizare stradală

Municipul Arad a câştigat procesul prin care Instituţia Prefectului judetului  Arad ataca în contecios administrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal  nr. 200/ ...

Consiliul Judeţean Arad, gazda Forumului Economic Internaţional

Duminica, 22 Aprilie, 2018 09:45

Consiliul Judeţean Arad, gazda Forumului Economic Internaţional

Consiliul Judeţean Arad a găzduit cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Internaţional cu tema „Modernitatea, etica şi reforma în dezvoltarea economică în context regio ...

(P) S-a DESCHIS în Micălaca, a doua locație marca MACELLARIA Francesca e Federico !

Vineri, 16 Martie, 2018 08:05

(P) S-a DESCHIS în Micălaca, a doua locație marca MACELLARIA Francesca e Federico !

S-a DESCHIS MACELLARIA Francesca e Federico , a doua locație din Arad !   NOU în Arad, în zona Micălaca, pe strada Splaiul General Gheorge Magheru, b ...

Vizarea anuală a autorizaţiilor de funcţionare pentru agenţii economici este obligatorie!

Joi, 12 Aprilie, 2018 14:19

Vizarea anuală a autorizaţiilor de funcţionare pentru agenţii economici este  obligatorie!

Primăria Municipiului Arad prin Biroul Activitate şi Control Comercial din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală reaminteşte agenților economici care dețin autorizații de funcționare ...

Sergiu Bîlcea: „Pregătim Târgul Economiei Arădene”

Joi, 12 Aprilie, 2018 14:26

Sergiu Bîlcea: „Pregătim Târgul Economiei Arădene”

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a vizitat S.C. Moda S.A. Arad, una dintre firmele importante ale orașului. „Administrația susține brandurile locale. Ar ...

Viceprimarul Bibarț: „Doamnă prefect, domni consilieri PSD vă asumați pierderea în instanță a procesului împotriva Primăriei privind salubrizarea și dezăpezirea!”

Duminica, 22 Aprilie, 2018 09:16

Viceprimarul Bibarț: „Doamnă prefect, domni consilieri PSD vă asumați pierderea în instanță a procesului împotriva Primăriei privind salubrizarea și dezăpezirea!”

“Vreau să vă reamintesc că anul trecut când Aradul a avut probleme cu salubrizarea și dezăpezirea, când municipalitatea se zbătea să reglementeze problema, consilierii PS ...

Un angajat al unui fast-food a ajuns să fie apreciat de o lume întreagă. AFLĂ ce gest a făcut acesta

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 15:20

Un angajat al unui fast-food a ajuns să fie apreciat de o lume întreagă. AFLĂ ce gest a făcut acesta

Un angajat al unui  fast-food din incinta unui mall, din Salvador, Brazilia a uimit o lume întreagă prin gestul său. AFLĂ ce a făcut acesta Angajatul unui fast-food s-a așeza ...

Atelier de gătit SUSHI la ARAD

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 15:51

Atelier de gătit SUSHI la ARAD

În data de 14 aprilie a.c., începând cu orele 11 a.m., în Arad va avea loc un atelier de gătit SUSHI, organizat de Finișan Argentina.      &nbs ...

Primarii din județ sunt invitați să își înscrie localitățile în Circuitul Gastronomic!

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 15:40

Primarii din județ sunt invitați să își înscrie localitățile în Circuitul Gastronomic!

Primarii din județul Arad sunt invitați să se înscrie în Circuitul Gastronomic Arădean – proiect inițiat de Consiliul Județean Arad în parteneriat cu Primăria Munic ...