Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 3883 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 3883 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Sergiu Vlad, deşi deputat de 2 ani, încă nu înţelege ce ţine de guvern şi ce ţine de Primărie

Duminica, 03 Iunie, 2018 13:54

Sergiu Vlad, deşi deputat de 2 ani, încă nu înţelege ce ţine de guvern şi ce ţine de Primărie

Sergiu Vlad, deputatul USR de Arad care s-a trezit direct pe fotoliul călduţ de parlamentar, plătit gras din banii noştri, nu prea înţelege el care ar fi munca de adevărat parlamentar ...

S-au reluat cursele estivale spre Antalya de pe Aeroportul arădean

Duminica, 03 Iunie, 2018 12:46

S-au reluat cursele estivale spre Antalya de pe Aeroportul arădean

Începând cu 1 iunie s-au reluat cursele spre Antalya, de pe Aeroportul din Arad. Cei doi operatori de turism, Prestige Tour şi Christian Tour, vor avea câte o cursă săptăm&a ...

GROAZĂ în Manchester. Cinci persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat în mulțime

Vineri, 01 Iunie, 2018 11:31

GROAZĂ în Manchester. Cinci persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat în mulțime

Joi seara orașul Manchester a fost sub groază și teroare, după ce cinci oameni au fost răniți. O mașină a intrat în mulțimeJoi seară în jurul orei 21:50 cinci pietoni au fos ...

Bucurie în Mișcare România, ediția a VII-a

Sambata, 02 Iunie, 2018 11:04

Bucurie în Mișcare România, ediția a VII-a

Între 5 mai și 10 iunie 2018, Asociația 11even în parteneriat cu Kaufland România, organizează organizează o nouă ediție a programului Bucurie în Mișcare Româ ...

DISPĂRUT din Arad.Cine l-a văzut să sune la 112

Vineri, 01 Iunie, 2018 11:12

DISPĂRUT din Arad.Cine l-a văzut să sune la 112

Bărbatul din imagine a dispărut din Arad pe data de 26 mai. Bărbatul în vârstă de 80 de ani are 1.75 m, 70 kg, păr cărunt ochi căprui, iar ultima dată când a fost v ...

Întâlniri cetăţeneşti în cartierul Micălaca

Miercuri, 30 Mai, 2018 19:08

Întâlniri cetăţeneşti în cartierul Micălaca

Primăria municipiului Arad invită locuitorii din cartierul Micălaca la întâlnirile cetățenești care vor avea loc săptămâna viitoare, după cum urmează: Marți, 5 iun ...

Bani pentru drumul Zăbalţ – limită de judeţ Timiş

Joi, 31 Mai, 2018 08:55

Bani pentru drumul Zăbalţ – limită de judeţ Timiş

Consiliul Judeţean Arad a alocat 4,6 milioane de lei pentru reabilitarea drumului judeţean 609, care leagă Zăbalţ de judeţul Timiş. După alocarea banilor, urmează procedurile pentru sele ...

Cupa Aradului la Ciclism, ediţia a VIII-a

Luni, 14 Mai, 2018 09:03

Cupa Aradului la Ciclism, ediţia a VIII-a

Cupa Aradului la Ciclism, ajunsă la a opta ediţie, va avea loc, în 19 mai 2018, în centrul municipiului Arad, concursul  fiind organizat pentru toate categoriile de biciclete d ...

Arădeanul Robert Muresan #95 preia conducerea în Campionatul European BMU

Marti, 15 Mai, 2018 11:12

Arădeanul Robert Muresan #95 preia conducerea în Campionatul European BMU

În week-endul 11 – 13 mai 2018 pe Circuitul Motorpark România s-au desfășurat etapele 03 și 04 din Campionatul European BMU de Motociclism precum și Campionatul Național al ...

Programul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea religioasă „Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor”

Marti, 15 Mai, 2018 11:03

Programul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea religioasă
„Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor”

De sărbătoarea religioasă „Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor”, din data de 17.05.2018, Instituția Prefectului – Județul Arad îi invită pe toți cei int ...

Ziridava si Centenarul - Cursa „Ziridava Road Race”

Marti, 24 Aprilie, 2018 10:13

Ziridava si Centenarul - Cursa „Ziridava Road Race”

Proiectul „Ziridava si Centenarul” are ca principal scop aducerea la cunoştinţa populaţiei în general asupra originii numelui „Ziridava”. În ciuda părerii ...

Înfiinţarea Asociaţiei de Transport Public, oportunitate pentru achiziţionarea de autobuze şi tramvaie noi

Luni, 23 Aprilie, 2018 17:55

Înfiinţarea Asociaţiei de Transport Public, oportunitate pentru achiziţionarea de autobuze şi tramvaie noi

Consiliul Judeţean şi Primăria doresc înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Transport Public, scopul principal fiind atragerea de fonduri pentru îmbu ...

Primarii din Zona 1 a judeţului Arad au decis! Retim CONTINUĂ!

Luni, 14 Mai, 2018 20:57

Primarii din Zona 1 a judeţului Arad au decis! Retim CONTINUĂ!

În cadrul Adunării Generale a ADI SIGD s-a discutat oportunitatea rezilierii contractului cu operatorul Retim, care a câştigat licitaţia pentru colectarea selectivă a deşeurilor ...

“Drumul Regelui” - Maratonul MTB de Ciclism de la Petriş

Luni, 14 Mai, 2018 21:12

“Drumul Regelui” - Maratonul MTB de Ciclism de la Petriş

Cea de-a cincea ediție a maratonului de ciclism Drumul Regelui, Marea Unire a cicliștilor, s-a desfășurat la Petriș (Jud. Arad) în 12 mai și a adunat la start 314 concurenți, cărora ...

CCIA Arad informează societățile arădene despre expoziția China Smart Expo, ediția 2018

Marti, 24 Aprilie, 2018 09:42

CCIA Arad informează societățile arădene despre expoziția China Smart Expo, ediția 2018

CCIA Arad invită societățile arădene interesate de participarea la cea de-a 9-a ediție a China Smart Expo să transmită intențiile de participare până în data de 4 mai 2018. E ...

Ziua Familiei - un eveniment pentru copii, părinţi şi bunici, în Parcul Aventura Voinicilor

Luni, 14 Mai, 2018 20:05

Ziua Familiei - un eveniment pentru copii, părinţi şi bunici, în Parcul Aventura Voinicilor

A cincea ediţie a evenimentului „Ziua familiei” se va desfășura în 18 mai 2018, în Parcul Aventura Voincilor. Organizatorii evenimentului, Primăria Municipiului Arad, ...