Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 1300 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 1300 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

CULINAR - CELE MAI ACCESATE

  1. Ciorba rusească Soleanca Ciorba rusească Soleanca
    Joi, 29 Mai, 2014 12:38 | 64869 ori

  2. Salata de bocconcini cu rosii Salata de bocconcini cu rosii
    Sambata, 29 Iunie, 2013 12:20 | 24950 ori

  3. Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo
    Luni, 21 Iulie, 2014 15:06 | 14825 ori

  4. Cotlet de porc cu sos de rosii Cotlet de porc cu sos de rosii
    Luni, 08 Iulie, 2013 22:00 | 8707 ori

  5. Prăjitură de piersici cu fundul în sus Prăjitură de piersici cu fundul în sus
    Miercuri, 09 Iulie, 2014 09:14 | 6494 ori

SANATATE - CELE MAI ACCESATE

  1. Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună
    Luni, 23 Decembrie, 2013 12:04 | 35810 ori

  2. Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita
    Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:49 | 35070 ori

  3. Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului
    Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:47 | 29050 ori

  4. Cele mai frumoase complimente pentru o femeie Cele mai frumoase complimente pentru o femeie
    Joi, 28 Mai, 2015 11:57 | 24510 ori

  5. Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri
    Joi, 11 Iunie, 2015 13:18 | 12855 ori

COPII - CELE MAI ACCESATE

  1. Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet
    Miercuri, 04 Septembrie, 2013 14:49 | 42643 ori

  2. Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului
    Miercuri, 13 August, 2014 13:43 | 21724 ori

  3. Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează
    Marti, 21 Octombrie, 2014 11:54 | 15936 ori

  4. Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani
    Marti, 10 Martie, 2015 15:25 | 9596 ori

  5. O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală
    Marti, 05 August, 2014 12:50 | 7634 ori

IT - CELE MAI ACCESATE

  1. Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns
    Vineri, 06 Septembrie, 2013 11:29 | 15891 ori

  2. Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO) Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO)
    Vineri, 30 Mai, 2014 12:14 | 15738 ori

  3. Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet
    Marti, 10 Septembrie, 2013 12:02 | 12376 ori

  4. Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor
    Joi, 12 Decembrie, 2013 14:04 | 9332 ori

  5. Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014 Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014
    Marti, 15 Octombrie, 2013 15:07 | 8993 ori

TURISM - CELE MAI ACCESATE ARTICOLE

  1. Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea
    Joi, 22 Mai, 2014 11:49 | 3606 ori

  2. Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume
    Vineri, 07 Martie, 2014 16:52 | 3037 ori

  3. Oraşe superbe de vizitat în Italia Oraşe superbe de vizitat în Italia
    Joi, 12 Iunie, 2014 14:30 | 2456 ori

  4. Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana
    Luni, 28 Aprilie, 2014 12:15 | 2245 ori

  5. VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii
    Luni, 19 Mai, 2014 12:27 | 2156 ori