Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş
Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 Laura D CULINAR Comentarii 3767 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Laura D CULINAR Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Duminica, 09 Aprilie, 2017 18:58 3767 vizualizari Tiparire

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Reţeta săptămânii-Cheesecake de sărbătoare cu migdale şi căpşuni- de Alina Bucatoş

De-a lungul timpul am învăţat cea mai preţioasă lecţie de gătit : nu ai nevoie de ingrediente scumpe nici de tehnică sofisticată ca să poţi să realizezi un preparat deosebit. Ai nevoie de un minim de îndemnare, şi multă dăruire.
 

Când eram copil, în fiecare an de Paşte eram, de-a dreptul fascinată de grămezile de căpşuni ce le vedeam în piaţă. Erau atât de colorate şi de sclipitoare, încât mi se păreau că erau ceva de pe altă lume. O altă protagonistă a fascinaţie mele de atunci, era Pasca cu brânză. Nu înţelegeam deloc, de ce nu ai putea să combini cele două, şi să obţii ceva divin, ceva să te facă să fii cu “sufletul la gură”, de nerăbdare.
 

La noi în familie nu s-a făcut Pască aproape deloc . Mama, mătuşa şi bunica, făceau nişte prăjituri ieşit din comun de delicioase, însă nu Pască, şi nu cred să fii făcut vreodată vreo prăjitură cu brânză şi căpşuni. Eu însă am fost absolut fascinantă de combinaţia brânză+căpşuni. Cândva pe la 18-19 ani am făcut prima oară cunoştinţă cu site-urile internaţionale de reţete, şi atunci am descoperit prima dată cheesecake-ul. Prima oară când l-am pregătit am fost, puţin timorată şi sceptică. Nu am înţeles cum din 2 ingrediente atât de simple (oul şi brânză) ar putea ieşii ceva atât de fin. De atunci, însă în fiecare an de Paşte, pregătesc câte un Cheesecake.

 

 


Ingrediente blat :

200 grame biscuit graham

100 grame unt + extra pentru tavă

50 grame de migdale

2 linguri de zahăr pudră

Coaja rasă de la o portocală

Ingrediente cremă :

700 de grame de brânză grasă de vaci

200 ml de smântână de gătit

150 grame de zahăr pudră

Miezul de la o păstaie de vanilie

1 vf de cuţit de sare

3 linguri de făină

3 ouă mari

Căpşuni

 

1.       Pentru început se pregăteşte tava sau forma de coacere. Pentru această reţeta eu folosesc deobicei o tavă rotundă cu marginile detaşabile, cu diametrul de 21 de cm. Se unge tava cu unt topit şi baza se tapetează cu hârtie cerată sau hârtie de copt.
 

2.       Biscuiţii şi migdalele se sfarmiţează fin cu ajutorul blenderului sau choperului. Dacă nu aveţi aşa ceva, în bucătărie, puteţi folosii sucitoarea sau ciocanul de bătut carnea. Se amestecă cu coajă de citrică, zahărul pudră şi untul topit până când veţi obţine un aluat sfărmicios. Se tapetează fundul tavei cu aluatul obţinut şi se lasă la rece până când pregătim crema.
 

3.       Brânză de vaci se scurge bine de zer, iar apoi se mixează bine cu zahărul pudră şi ouăle. Se amestecă apoi smântana de gătit, miezul păstăii de vanilie, făina şi sarea. Amestecaţi bine cu mixerul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Turnaţi apoi totul peste blatul de biscuit şi coace-ţi în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 60 de minute.
 

4.       Lăsaţi prăjitură să se răcească, timp de 3-4 ore, sau chiar peste noapte,iar apoi desprinde-ţi marginile formei de copt. Deasupra puneţi căpşuni tăiaţi în jumătate sau chiar întregi, şi pudraţi deasupra cu zahăr pudră.

 






 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

De tot râsul: parlamentarii PSD își demonstrează singuri incompetența!

Miercuri, 14 Februarie, 2018 17:13

De tot râsul: parlamentarii PSD își demonstrează singuri incompetența!

Din ciclul „dacă tăceai, filosof rămâneai“, parlamentarii PSD de Arad, s-au făcut din nou de râs în problema CET. Ei au emis o comunicare politicianistă î ...

Amendaţi de Poliţia Locală după ce au ocupat întreaga stradă

Luni, 12 Februarie, 2018 20:30

Amendaţi de Poliţia Locală după ce au ocupat întreaga stradă

Proprietarii unei societăţi comerciale din Arad au fost amendaţi de către Poliţia Locale după ce agenţii au constatat la faţa locului că firma ocupase în mod abuziv, întreaga ...

Răsturnare de situaţie în cazul UTA-ei! Florin Manea a anunţat că nu mai vrea să preia echipa!

Vineri, 16 Februarie, 2018 18:00

Răsturnare de situaţie în cazul UTA-ei! Florin Manea a anunţat că nu mai vrea să preia echipa!

Răsturnare de situaţie la UTA! Sătul de condiţiile impuse de către actuala conducere pentru preluarea clubului, Florin Manea, fiul regretatei legende rapidiste, Nae Manea a decis să rupă p ...

Valea Mureşului, din nou scena unui accident rutier. Trei persoane au rămas încarcerate într-un microbuz răsturnat

Duminica, 18 Februarie, 2018 14:08

Valea Mureşului, din nou scena unui accident rutier. Trei persoane au rămas încarcerate într-un microbuz răsturnat

Accident cumplit pe valea Mureşului,  la ieşirea din Localitatea Otvoş.  Un microbuz cu mai multe persoane care se îndrepta spre Arad în dimineaţa zilei de duminică, s- ...

Incendiu devastator la Pecica! O locuinţă în care funcţiona un BAR şi mai multe anexe au fost cuprinse de flăcări

Duminica, 18 Februarie, 2018 13:10

Incendiu devastator la Pecica! O locuinţă în care funcţiona un BAR şi mai multe anexe au fost cuprinse de flăcări

Detașamentul de Pompieri Arad s-a deplasat în localitatea Pecica pentru a interveni la un incendiu ce se manifesta la o clădire cu funcțiuni mixte, casa de locuit și BAR.   Alarm ...

Atenţie pescari! Perioada de prohibiţie pentru o specie de peşte începe peste trei zile!

Luni, 12 Februarie, 2018 10:49

Atenţie pescari! Perioada de prohibiţie pentru o specie de peşte începe peste trei zile!

Pescuitul este cu siguranţă, una dintre cele mai pătimaşe activităţi însă totuşi, o astfel de activitate atât de îndrăgită de către o mare parte dintre arădeni, se p ...

Nou sistem de colectare a deșeurilor în județul Arad

Joi, 15 Februarie, 2018 14:32

Nou sistem de colectare a deșeurilor în județul Arad

Autoritățile locale, reprezentate de ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, împreună cu RETIM Ecologic Service SA, vor implementa în Zona 1 Arad un nou sistem de col ...

Grădiniţa din Sântana, închisă la două zile după inaugurare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei băi

Miercuri, 14 Februarie, 2018 14:00

Grădiniţa din Sântana, închisă la două zile după inaugurare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei băi

Inaugurată de către autorităţile locale din Sântana, noua grădiniţă construită cu bani de la Guvern şi bugetul oraşului, a fost deja închisă, după doar două zile de func ...

Legea a fost adoptată! Ce trebuie să știi despre amenda pentru lipsa rovinietei

Miercuri, 07 Februarie, 2018 10:49

Legea a fost adoptată! Ce trebuie să știi despre amenda pentru lipsa rovinietei

Proiectul de lege care prevede că amenda contravențională pentru lipsa rovinietei se prescrie în 4 luni, față de 6 luni ca până acum. Acesta a fost votat marți de Camera D ...

S-a decis! dispare ora de vară!

Miercuri, 14 Februarie, 2018 10:42

S-a decis! dispare ora de vară!

Decizie șoc a UE. Nu vom mai avea oră de vară!     Uniunea Europeană a decis, prin majoritatea voturilor europarlamentarilor, renunțarea la ora de vară. Decizia a venit &ic ...

Mai multe locaţii destinate comercializării produselor de 1și 8 Martie

Sambata, 17 Februarie, 2018 14:34

Mai multe locaţii destinate comercializării produselor de 1și 8 Martie

Având în vedere numărul mare de cereri pentru comerţul cu produse specifice zilelor de 1 şi 8 martie,  Primăria Municipiului Arad a suplimentat locurile unde se vor putea vin ...

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la cota 27. Ministrul Sănătăţii:„ Încă nu putem vorbi despre o epidemie”

Marti, 13 Februarie, 2018 18:27

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la cota 27. Ministrul Sănătăţii:„ Încă nu putem vorbi despre o epidemie”

Gripa sezonieră îşi face de cap în România în timp ce Ministerul Sănătăţii se vede dezarmat în faţa epidemiei despre care jurnaliştii străini spun că a lov ...

De la 1 Martie, CFR anulează 97 de curse! Vezi care sunt acestea!

Sambata, 03 Februarie, 2018 14:53

De la 1 Martie, CFR anulează 97 de curse! Vezi care  sunt acestea!

De luna viitoare 97 de curse ale CFR din toată ţara urmează să fie rretrase din circulație, cei mai afectați de aceste schimbări utrmând să fie navetiștii care trebuie să ajungă ...

Dezastru provocat de o șoferiță din cauza vitezei! 10 maşini făcute PRAF!

Marti, 13 Februarie, 2018 09:00

Dezastru provocat de o șoferiță din cauza vitezei! 10 maşini făcute PRAF!

Un accident rutier grav cu 10 mașini implicate, s-a produs în acestă seară în zona Gării CFR.  Evenimentul a fost provocat de o şoferiţă, in vârstă de 37 de ani, ca ...

Primăvara începe cu „Săptămână a comediei” pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici

Miercuri, 14 Februarie, 2018 10:48

Primăvara începe cu „Săptămână a comediei” pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici

Nimic mai bun pentru un început de primăvară decât o săptămână de... zâmbete. De bucurie. De hohote de râs. Nimic mai bun decât o săptămână de sp ...

Se apropie a patra ediție a târgului ARpicultura!

Vineri, 16 Februarie, 2018 12:26

Se apropie a patra ediție a târgului ARpicultura!

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad organizează în acest an a patra ediţie a evenimentuliu ARpicultura, care are loc în perioada 24-25 februarie 2018, la complex ...