Scoici cu vin alb– Reţeta recomandată de Bruschetteria Prinzz
Scoici cu vin alb– Reţeta recomandată de Bruschetteria Prinzz

Scoici cu vin alb– Reţeta recomandată de Bruschetteria Prinzz

Miercuri, 23 Decembrie, 2015 12:22 Redactia CULINAR / LOCALE Comentarii 1989 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia CULINAR / LOCALE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Miercuri, 23 Decembrie, 2015 12:22 1989 vizualizari Tiparire



INGREDIENTE:

1 săculeţ scoici proaspete (2 kg)

2 legături pătrunjel proaspăt

2-3 linguri ulei de măsline

5-6 căţei usturoi, 1 praz

150 ml vin alb şi lămâie

piper negru şi alb




MOD DE PREPARARE:

Se spală bine scoicile, trecându-le sub un jet de apă rece, răzuind fitilul extern al scoicilor, care nu este comestibil. Îndepărtarea acestor fire este puţin dificilă, motiv pentru care vă recomandăm repetarea operaţiunii de două, chiar trei ori. Dacă scoicile sunt deschise, înainte de a le găti, loviţi-le uşor, pentru a se închide. Astfel aflăm dacă sunt vii. Aşezaţi scoicile curăţate într-un castron cu apă rece. Puneţi uleiul într-otigaie, adăugaţi usturoiul tăiat mărunt, pe care îl căliţi timp de un minut. Puneţi scoicile şi adăugaţi vinul. Acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi timp de 4-5 minute. Din când în când scuturaţi vasul, astfel ajutând scoicile să se deschidă. O dată deschise, dacă este necesar, continuaţi fierberea încă un minut., după care presăraţi piperul, pătrunjelul şi zeamă de lămâie după gust. Scoicile se vor servi calde, cu bruschette rumenite şi condimentate cu usturoi.

 

RECOMANDARE!

Nu gătiţi decât scocile complet închise şi nu consumaţi decât scoicile complet deschise!



Echipa Bruschetteria Prinzz vă doreşte Poftă Bună!

 



Scoici cu vin alb– Reţeta recomandată de Bruschetteria Prinzz



INGREDIENTE:

1 săculeţ scoici proaspete (2 kg)

2 legături pătrunjel proaspăt

2-3 linguri ulei de măsline

5-6 căţei usturoi, 1 praz

150 ml vin alb şi lămâie

piper negru şi alb




MOD DE PREPARARE:

Se spală bine scoicile, trecându-le sub un jet de apă rece, răzuind fitilul extern al scoicilor, care nu este comestibil. Îndepărtarea acestor fire este puţin dificilă, motiv pentru care vă recomandăm repetarea operaţiunii de două, chiar trei ori. Dacă scoicile sunt deschise, înainte de a le găti, loviţi-le uşor, pentru a se închide. Astfel aflăm dacă sunt vii. Aşezaţi scoicile curăţate într-un castron cu apă rece. Puneţi uleiul într-otigaie, adăugaţi usturoiul tăiat mărunt, pe care îl căliţi timp de un minut. Puneţi scoicile şi adăugaţi vinul. Acoperiţi-le cu un capac şi înăbuşiţi timp de 4-5 minute. Din când în când scuturaţi vasul, astfel ajutând scoicile să se deschidă. O dată deschise, dacă este necesar, continuaţi fierberea încă un minut., după care presăraţi piperul, pătrunjelul şi zeamă de lămâie după gust. Scoicile se vor servi calde, cu bruschette rumenite şi condimentate cu usturoi.

 

RECOMANDARE!

Nu gătiţi decât scocile complet închise şi nu consumaţi decât scoicile complet deschise!



Echipa Bruschetteria Prinzz vă doreşte Poftă Bună!

 



Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email: