Iubești cafeaua? Ai cu peste 50% șanse mai mici să faci diabet!
Iubești cafeaua? Ai cu peste 50% șanse mai mici să faci diabet!

Iubești cafeaua? Ai cu peste 50% șanse mai mici să faci diabet!

Miercuri, 22 Iulie, 2015 12:17 Redactia SANATATE Comentarii 1436 vizualizari  Recomanda pe Facebook  Recomanda pe Twitter
Redactia SANATATE Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Miercuri, 22 Iulie, 2015 12:17 1436 vizualizari Tiparire

Persoanele care consumă cafea în mod regulat prezintă un risc cu 54% mai mic de a dezvolta diabet, afirmă cercetătorii greci, potrivit cărora explicaţia din spatele acestui beneficiu pentru sănătate ar avea la bază efectul antiinflamator al acestei băuturi, informează Reuters.

 

"Potrivit unor studii extensive, cafeaua prezintă atât efecte benefice, cât şi efecte negative asupra stării de sănătate", a spus Demosthenes B. Panagiotakos, cercetător la Departamentul de nutriţie şi dietetică de la Universitatea Harokopio din Atena, relatează Mediafax.
 

"O relaţie invers proporţională între consumul de cafea şi diabet a fost raportată în mai multe cercetări prospective, chiar dacă unele dintre acestea au generat rezultate neconcludente", a adăugat cercetătorul grec, coautor al acestui studiu.
 

Totuşi, întrucât Demosthenes B. Panagiotakos şi colegii lui doar au analizat răspunsurile oferite de participanţii la studiu, fără să le ceară să bea anumite cantităţi de cafea - sau să se abţină să o consume -, cercetătorii greci spun că nu pot să afirme cu certitudine faptul că această băutură contribuie la prevenirea diabetului, însă studiul lor ar putea sta la baza formulării unei noi ipoteze medicale de tip cauză-efect, susține sursa citată.
 

În 2001 şi 2002, oamenii de ştiinţă au selectat un eşantion de peste 1.300 de persoane în vârstă de peste 18 ani din Atena. Participanţii au completat un chestionar şi au răspuns mai multor întrebări ce vizau regimul alimentar, oferind astfel informaţii inclusiv despre consumul lor zilnic de cafea.
 

Un consum mai mic de 1,5 ceşti de cafea pe zi a fost considerat "superficial", iar un consum de peste 1,5 ceşti de cafea pe zi a fost considerat "obişnuit". Eşantionul de voluntari a cuprins 816 consumatori "superficiali", 385 consumatori "obişnuiţi" şi 239 persoane care nu consumau deloc această băutură.
 

Participanţii au efectuat, de asemenea, teste sangvine, pentru a evalua nivelul markerilor proteici ai inflamaţiilor. Testele sangvine au măsurat şi concentraţiile de antioxidanţi, care indică abilitatea organismului de a neutraliza "radicalii liberi", structuri moleculare care au potenţialul de a vătăma celulele.
 

După 10 ani, 191 persoane au dezvoltat diabet - 13% dintre bărbaţii şi 12% dintre femeile din grupul iniţial de voluntari. Participanţii care au raportat cel mai mare consum de cafea au prezentat cel mai mic risc de diabet.
 

Consumatorii de cafea "obişnuiţi" au prezentat un risc de diabet cu 54% mai mic în comparaţie cu persoanele care nu beau deloc cafea, chiar şi după eliminarea din ecuaţie a altor factori de risc, precum fumat, hipertensiune, prezenţa diabetul în istoricul medical familial şi consumul de băuturi energizante, au precizat autorii acestui studiu, care a fost publicat în European Journal of Clinical Nutrition.
 

Concentraţiile de amiloid seric, unul dintre markerii inflamatori din sânge, par să explice unele dintre legăturile dintre cafea şi diabet. Consumul ridicat de cafea este asociat cu concentraţii mici de amiloid seric.
 

Noul studiu pare să fie susţinut de concluziile unei cercetări prospective realizate în 2013, pe un eşantion de 836 de persoane care nu sufereau de diabet la începutul studiului, a spus profesorul Panagiotakos. Pe parcursul următorilor şapte ani, concentraţii ridicate de amiloid seric şi de un alt marker inflamator - proteină C reactivă - au precedat declanşarea diabetului, independent de alţi factori de risc.
 

Un alt studiu, realizat la Universitatea Qingdao din China, a stabilit faptul că asocierea dintre consumul de cafea şi riscul de diabet este mai puternică în cazul femeilor şi persoanelor nefumătoare.



O cafea BUNĂ în Arad...
 

DeNovo Caffee este o societate care dorește să întâmpine nevoile clienților legate de consumul zilnic al produselor pe bază de cafea!

 

Situat în Arad, pe Calea Aurel Vlaicu, bloc I5-1, ap 3A, vă așteaptă cu o gamă bogată de cafea cu o calitate superioară, la prețuri accesibile.

 

 

Pe lângă cafea, DeNovo Caffee oferă servicii complete de vânzare şi închiriere aparate de cafea, noi şi second hand, începând de la consultanţa pentru alegerea aparatului optim pentru tine și furnizarea automatului, până la întreţinerea şi service-ul acestuia.

 

Pentru informații suplimentare poți contacta numărul de telefon 0747 297 763 sau accesa pagina www.aparatecafea-arad.ro și profilul de facebook, DeNovo Tehnic.

 




sursa:mediafax.ro 

Iubești cafeaua? Ai cu peste 50% șanse mai mici să faci diabet!

Persoanele care consumă cafea în mod regulat prezintă un risc cu 54% mai mic de a dezvolta diabet, afirmă cercetătorii greci, potrivit cărora explicaţia din spatele acestui beneficiu pentru sănătate ar avea la bază efectul antiinflamator al acestei băuturi, informează Reuters.

 

"Potrivit unor studii extensive, cafeaua prezintă atât efecte benefice, cât şi efecte negative asupra stării de sănătate", a spus Demosthenes B. Panagiotakos, cercetător la Departamentul de nutriţie şi dietetică de la Universitatea Harokopio din Atena, relatează Mediafax.
 

"O relaţie invers proporţională între consumul de cafea şi diabet a fost raportată în mai multe cercetări prospective, chiar dacă unele dintre acestea au generat rezultate neconcludente", a adăugat cercetătorul grec, coautor al acestui studiu.
 

Totuşi, întrucât Demosthenes B. Panagiotakos şi colegii lui doar au analizat răspunsurile oferite de participanţii la studiu, fără să le ceară să bea anumite cantităţi de cafea - sau să se abţină să o consume -, cercetătorii greci spun că nu pot să afirme cu certitudine faptul că această băutură contribuie la prevenirea diabetului, însă studiul lor ar putea sta la baza formulării unei noi ipoteze medicale de tip cauză-efect, susține sursa citată.
 

În 2001 şi 2002, oamenii de ştiinţă au selectat un eşantion de peste 1.300 de persoane în vârstă de peste 18 ani din Atena. Participanţii au completat un chestionar şi au răspuns mai multor întrebări ce vizau regimul alimentar, oferind astfel informaţii inclusiv despre consumul lor zilnic de cafea.
 

Un consum mai mic de 1,5 ceşti de cafea pe zi a fost considerat "superficial", iar un consum de peste 1,5 ceşti de cafea pe zi a fost considerat "obişnuit". Eşantionul de voluntari a cuprins 816 consumatori "superficiali", 385 consumatori "obişnuiţi" şi 239 persoane care nu consumau deloc această băutură.
 

Participanţii au efectuat, de asemenea, teste sangvine, pentru a evalua nivelul markerilor proteici ai inflamaţiilor. Testele sangvine au măsurat şi concentraţiile de antioxidanţi, care indică abilitatea organismului de a neutraliza "radicalii liberi", structuri moleculare care au potenţialul de a vătăma celulele.
 

După 10 ani, 191 persoane au dezvoltat diabet - 13% dintre bărbaţii şi 12% dintre femeile din grupul iniţial de voluntari. Participanţii care au raportat cel mai mare consum de cafea au prezentat cel mai mic risc de diabet.
 

Consumatorii de cafea "obişnuiţi" au prezentat un risc de diabet cu 54% mai mic în comparaţie cu persoanele care nu beau deloc cafea, chiar şi după eliminarea din ecuaţie a altor factori de risc, precum fumat, hipertensiune, prezenţa diabetul în istoricul medical familial şi consumul de băuturi energizante, au precizat autorii acestui studiu, care a fost publicat în European Journal of Clinical Nutrition.
 

Concentraţiile de amiloid seric, unul dintre markerii inflamatori din sânge, par să explice unele dintre legăturile dintre cafea şi diabet. Consumul ridicat de cafea este asociat cu concentraţii mici de amiloid seric.
 

Noul studiu pare să fie susţinut de concluziile unei cercetări prospective realizate în 2013, pe un eşantion de 836 de persoane care nu sufereau de diabet la începutul studiului, a spus profesorul Panagiotakos. Pe parcursul următorilor şapte ani, concentraţii ridicate de amiloid seric şi de un alt marker inflamator - proteină C reactivă - au precedat declanşarea diabetului, independent de alţi factori de risc.
 

Un alt studiu, realizat la Universitatea Qingdao din China, a stabilit faptul că asocierea dintre consumul de cafea şi riscul de diabet este mai puternică în cazul femeilor şi persoanelor nefumătoare.



O cafea BUNĂ în Arad...
 

DeNovo Caffee este o societate care dorește să întâmpine nevoile clienților legate de consumul zilnic al produselor pe bază de cafea!

 

Situat în Arad, pe Calea Aurel Vlaicu, bloc I5-1, ap 3A, vă așteaptă cu o gamă bogată de cafea cu o calitate superioară, la prețuri accesibile.

 

 

Pe lângă cafea, DeNovo Caffee oferă servicii complete de vânzare şi închiriere aparate de cafea, noi şi second hand, începând de la consultanţa pentru alegerea aparatului optim pentru tine și furnizarea automatului, până la întreţinerea şi service-ul acestuia.

 

Pentru informații suplimentare poți contacta numărul de telefon 0747 297 763 sau accesa pagina www.aparatecafea-arad.ro și profilul de facebook, DeNovo Tehnic.

 




sursa:mediafax.ro 

Stiri asemanatoare

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

Locuri de muncă în Arad. Maxstile face angajări!

Vineri, 08 Septembrie, 2017 16:11

Locuri de muncă în Arad. Maxstile face angajări!

Una dintre cele mai mari companii din Arad face angajări în cadrul extinderii activității și va recruta -muncitori necalificaţi la ansamblare schelet lemn și manipulanţi care & ...

( P) DELIZIOSO Gelato & Dolce- Înghețata de care sigur te-ai îndrăgostit !

Joi, 31 August, 2017 13:50

( P) DELIZIOSO Gelato & Dolce- Înghețata de care sigur te-ai îndrăgostit !

Chiar dacă toamna bate la ușă, înghețata DELIZIOSO din Arad este IREZISTIBILĂ și te așteaptă cu cele mai delicioase arome ! NU EZITA și cumpără înghețată de calitate !&Ic ...

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

Duminica, 03 Septembrie, 2017 13:50

(P) Spălătoria automată Vibo Washing redă frumuseţea covoarelor.

   Pare greu de crezut că un covor murdar şi plin de praf să se poată întoarce vreodată la starea impecabilă de la început a culorii şi a ţesăturii, însă Vib ...

AFLĂ cum poți scăpa de 10 kilograme în doar o săptămână !

Luni, 28 August, 2017 22:24

AFLĂ cum poți scăpa de 10 kilograme în doar o săptămână !

Vrei să slăbești rapid ? Poți scăpa de 10 kilograme în doar 7 zile ! AFLĂ care este trucul !Iată ce reguli trebuie să urmezi ca să scapi de 10 kilograme în doar o săptăm&ac ...

Câți dintre noi facem astfel de gesturi ? VEZI VIDEO care te va pune pe gânduri

Luni, 21 August, 2017 08:41

Câți dintre noi facem astfel de gesturi ? VEZI VIDEO care te va pune pe gânduri

Un om simplu, șofer, dar cu suflet mare, a oprit în trafic și a făcut un gest demn de tot respectul ! Câți dintre noi am fi făcut la fel ? VEZI VIDEOErau 38 de grade, iar șoferu ...